Bont gezelschap

bij Heino tikt ‘m af

Vind je het moeilijk een leuk cadeau te vinden voor een familielid of goede vriend(in)?
Ga je niet op vakantie en wil je toch iets leuks doen met het vakantiegeld?
Zoek je naar mogelijkheden op het gebied van eten en drinken zodat je meteen een invulling hebt voor het buurtfeest dat je moet organiseren?
Of wil je gewoon genieten van de manier waarop dorpsgenoten tegen elkaar opbieden?
 
De motivatie om vrijdagmiddag naar de Hof van Rakhorst te komen, is voor iedereen verschillend, maar het programmaonderdeel Heino tikt ‘m af weet veel mensen aan zich te binden.
Dat heeft zeker te maken met de koerswijziging die een paar jaar geleden is ingezet. Geen schilderijen, antiek of brocante meer, maar mooie, ludieke, bijzondere en lekkere kavels.
 
Ook dit jaar zijn de bezoekers van de veiling weer verzekerd van drie blokken met elk zo’n twintig kavels. De variatie is enorm.
Van een all-inn avondfeest voor minimaal dertig personen tot een woningtaxatie. Van een spiksplinternieuwe mountainbike tot een compleet verzorgde BBQ (2 x voor 20 personen).
En van mystery boodschappentassentassen met cheques van 50, 100 en 150 euro tot een finaleplaats (!) voor het Heino’s Spellen Circuit.

Hou de Facebookpagina van Heino tikt ‘m af in de gaten voor het laatste overzicht van de kavels.

Op de dag zelf wordt vanaf 14.30 uur in de Hof van Rakhorst ook gelegenheid geboden om de kavellijst in te zien.

Kavellijst 2019

 

 

 

 
Heino tikt'm af

 

 

Niet beschikbaar via website.

 

 

Crazy Kidsbingo is gratis toegankelijk

Alle kleine moaties houden van bingo, dus we zien graag veel kinderen uit Heino en omgeving (ook van de vakantieparken) bij de Crazy Kidsbingo op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Dit jaar is de kleedjesmarkt op donderdag 22 augustus 2019 op Plein De Zaak aan de Canadastraat.

De kleedjesmarkt start om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

De kinderkleedjesmarkt is bedoeld voor kinderen uit Heino of directe omgeving tot 12 jaar die (tweedehands) spullen willen verkopen.

Kinderen mogen spulletjes verkopen of muziek maken. Alle spullen voor de markt moeten voor 10.30 uur uit de auto’s geladen en op de plaats van bestemming zijn, daarna is de weg afgesloten voor het verkeer.

De rommelmarkt tijdens Daggie Old Heino op zaterdag 22 augustus 2020, marktijden zijn van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Deze begint in de Schoolstraat, waarna het richting de Prins Bernhardstraat gaat. Zo wordt steeds verder de wijk ingetrokken richting Emmastraat en Koningin Julianastraat en afhankelijk van aanbod kun je zo steeds verder aansluiten. 

Wil je ook op de rommelmarkt staan met leuke artikelen, schuif dan gezellig aan. Opgave is niet noodzakelijk.

Ook dit jaar worden de Heinose Pompdagen op zondag afgesloten met de Pomptoertocht. Deze tocht voor oldtimers en Logo Heinose Pomptoertochtklassiekers, wordt al weer voor de 23e keer verreden.

Wij nodigen u van harte uit om met uw oldtimer of klassieker aan deze toertocht mee te doen. Het bouwjaar van alle
voertuigen mag t/m 1985 zijn, bij de trekkers geldt een bouwjaar t/m 1970.

 

Traditiegetrouw is er op de eerste dag van de Pompdagen een gezellige middag voor senioren in Zaal Bij Ne9en (Oortwijn), van 14.00 tot 16.30 uur. Onder het genot van een drankje en een versnapering is er alle gelegenheid voor 60+ers om gezellig bij te kletsen en er wordt natuurlijk voor het nodige entertainment gezorgd, zoals theater of muziek.

De kermis mag natuurlijk niet ontbreken op het Heinose volksfeest. Gezellig vertier voor het hele gezin van woensdag 14.00 uur tot en met zondag 17.00 uur. Dit jaar zijn de Shaker, de Breakdancer en de Autoscooters de blikvangers. Uiteraard is de Zweefmolen,  Kindervliegtuigmolen en de oliebollenkraam aanwezig.

Lekker struinen langs kraampjes? Het kan op de Donderse Markt! Van 11.00 tot 17.00 uur bruist het in de kom van Heino. Naast vele kraampjes met uiteenlopende producten, krijgt de Donderse markt ook in 2020 een bijzonder muzikaal tintje. Live muziek maakt de Donderse Markt compleet. 

Tevens is een noabermarkt met allerlei verschillende streekproducten van Heino en omstreken.

 

Ben jij een echte visfanaat? Doe dan mee met de viswedstrijd voor senioren op woensdag of voor de jeugd op donderdag.

Deze wordt georganiseerd door Hengelsportvereniging Raalte.

hengelraalte2

De locatie voor de wedstrijd is de vijver in Heino Zuid tegenover Het Wooldhuis.

Eén van de activiteiten van het eerste uur is de stoelendans. Dit programmaonderdeel is niet meer weg te denken uit de Pompdagen. Ook dit jaar wordt het een kleurrijk geheel. Heino maakt zich vrijdag tussen 19.30 uur en 20.15 uur op voor een stukje Oudhollands vermaak rondom de Hervormde Kerk. Met al die stoelen om de kerk en de muziek die door de straten galmt, is het een bijzondere gewaarwording. De organisatie is in handen van Muziekvereniging Ons Genoegen.

Wie bemachtigt dit jaar die laatste zitplaats? 

Of je nu meedoet, of alleen kijkt. Het spellencircuit op de vrijdagmiddag levert gegarandeerd kostelijke en hilarische momenten op. Verschillende teams strijden tegen elkaar. De spellen worden grotendeels op bijzondere (opblaasbare) toestellen gespeeld, waarbij het aankomt op behendigheid, kracht, conditie en inzicht. Uiteraard ontbreekt water niet. Het Heino’s Spellencircuit is letterlijk een verfrissende activiteit.

daggie old heino 2015 b

Grote trekpleister van de Pompdagen is natuurlijk het traditionele Daggie Old Heino op zaterdag 22 augustus 2020.

 

De commissie is de laatste jaren bezig met frisse ideeën, zonder daarbij het originele karakter te verliezen.

Vier rondes
Bullshit Bingo

Het zijn van die leuke programmaonderdelen die aardig uit de hand kunnen lopen qua publieke belangstelling. De Bullshit Bingo op de zaterdagochtend van de Pompdagen is een goed voorbeeld.
De Hof van Rakhorst barstte vorig jaar al aardig uit de voegen en dit jaar gaat de gemeentetuin misschien wel op slot. Kom dus vooral op tijd!

Voor de onwetenden: de Bullshit Bingo is gewoon bingo in de zin dat er vier rondes bingo wordt gespeeld waarbij mooie prijzen van plaatselijke ondernemers te winnen zijn.

Maar natuurlijk wordt er ook gezorgd voor vermaak en er is één bijzondere ronde waarbij een bijzonder, lokaal georiënteerd verhaal met bingogetallen wordt voorgelezen.
De presentatie is in handen van het duo Johan Compagner en Rudi Buitenkamp.
 

Je kan gratis deelnemen aan deze gezellige activiteit en vindt plaats van 10.00 tot 12.30 uur.

Bulshitbingo 2017Bulshitbingo 2017 2

Zaterdag van 15.30 tot 18.00 uur in de Hof van Rakhorst.
 
De organisatoren zijn  FC Lappen en Los Gansos die dit jaar gezamenlijk de kar trekt samen ceremoniemeester Bekkink.
Wat is de bedoeling van Heino zingt mee?

VRIJDAG 21 AUGUSTUS

Eens in het jaar nemen hardlopers uit de hele regio dit spreekwoord wel heel letterlijk. De combinatie van een dorpsfeest en een sportieve activiteit is in de praktijk bijzonder succesvol gebleken. Vanuit de wijde omgeving schrijven hardlopers zich in voor deze hardloopwedstrijd.

De start en finisch is midden in het centrum in de Canadastraat, ter hoogte van de Hof van Rakhorst. Je wordt ontvangen met gezellige muziek. De lopers krijgen respectievelijk 1 of 2 rondes door het fraaie buitengebied van Heino voor de kiezen. De kinderen lopen een ronde naar de Paalweg, rond de vijver en finishen ook in weer Canadastraat.

Deelname is alleen mogelijk door voorinschrijving via www.mijninschrijving.nl (nog niet geopend) tot donderdag 20 augustus 18.00 uur of tot het maximale aantal deelnemers is bereikt.