Organisatie Erfhuus nieuwe stijl neemt afscheid van ‘handel in ouwe meuk’

 Het weekend van de Pompdagen
 begint bij Heino tikt ‘m af

Wilde je de afgelopen jaren vooraan zitten bij het Erfhuus, dan moest je bij wijze van spreken aan het eind van de ochtend aanwezig zijn. De voorste bankjes werden namelijk steevast ingenomen door de handelaren. Vaak ook nog mensen van buiten Heino. Jammer, zo concludeert de organisatie van Heino tikt ‘m af, de opvolger van het Erfhuus. “Ons uitgangspunt is dat het weer een activiteit van en voor de Heinoër wordt”, vertellen Johan en Diana Compagner.

Crazy Kidsbingo is gratis toegankelijk

Alle kleine moaties houden van bingo, dus we zien graag veel kinderen uit Heino en omgeving (ook van de vakantieparken) bij de Crazy Kidsbingo op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Pompveiling staat garant voor hilarische, spannende en vooral gezellige momenten. Deze Heinose veiling wordt gehouden op vrijdag van 14.30 uur tot 17.30 uur in de Hof van Rakhorst.

Dit jaar is de kleedjesmarkt op donderdag 16 augustus 2018 op Plein De Zaak aan de Canadastraat.

De kleedjesmarkt start om 11.00 uur en duurt tot 15.00 uur.

De kinderkleedjesmarkt is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar die (tweedehands) spullen willen verkopen.

Kinderen mogen spulletjes verkopen of muziek maken. Alle spullen voor de markt moeten voor 10.30 uur uit de auto’s geladen en op de plaats van bestemming zijn, daarna is de weg afgesloten voor het verkeer.

De rommelmarkt tijdens Daggie Old Heino op zaterdag 18 augustus 2018, marktijden zijn van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Deze begint in de Schoolstraat, waarna het richting de Prins Bernhardstraat gaat. Zo wordt steeds verder de wijk ingetrokken richting Emmastraat en Koningin Julianastraat en afhankelijk van aanbod kun je zo steeds verder aansluiten. 

Wil je ook op de rommelmarkt staan met leuke artikelen, schuif dan gezellig aan. Opgave is niet noodzakelijk.

Ook dit jaar worden de Heinose Pompdagen op de zondag afgesloten met de Pomptoertocht. Deze tocht voor oldtimers en Logo Heinose Pomptoertochtklassiekers, wordt al weer voor de 21e keer verreden.

Wij nodigen u van harte uit om met uw oldtimer of klassieker aan deze toertocht mee te doen. Het bouwjaar van het
voertuig mag t/m 1985 zijn, bij de trekkers geldt een bouwjaar t/m 1970.

 

Traditiegetrouw is er op de eerste dag van de Pompdagen een gezellige middag voor senioren in Zaal Bij Ne9en (Oortwijn), van 14.00 tot 16.30 uur. Onder het genot van een drankje en een versnapering is er alle gelegenheid voor 60+ers om gezellig bij te kletsen en er wordt natuurlijk voor het nodige entertainment gezorgd, zoals theater of muziek.

De kermis mag natuurlijk niet ontbreken op het Heinose volksfeest. Gezellig vertier voor het hele gezin van woensdag 14.00 uur tot en met zondag 17.00 uur. Dit jaar zijn de Shaker, de Breakdancer en de Autoscooters de blikvangers. Uiteraard is de Zweefmolen,  Kindervliegtuigmolen en de oliebollenkraam aanwezig.

Lekker struinen langs kraampjes? Het kan op de Donderse Markt! Van 11.00 tot 17.00 uur bruist het in de kom van Heino. Naast vele kraampjes met uiteenlopende producten, krijgt de Donderse markt ook in 2018 een bijzonder muzikaal tintje. Live muziek maakt de Donderse Markt compleet. 

 

Ben jij een echte visfanaat? Doe dan mee met de viswedstrijd voor senioren op woensdag of voor de jeugd op donderdag.

Deze wordt georganiseerd door Hengelsportvereniging Raalte.

hengelraalte2

De locatie voor de wedstrijd is de vijver in Heino Zuid tegenover Het Wooldhuis.

Eén van de activiteiten van het eerste uur is de stoelendans. Dit programmaonderdeel is niet meer weg te denken uit de Pompdagen. Ook dit jaar wordt het een kleurrijk geheel. Heino maakt zich donderdag tussen 19.30 uur en 20.30 uur op voor een stukje Oudhollands vermaak rondom de Hervormde Kerk. Met al die stoelen om de kerk en de muziek die door de straten galmt, is het een bijzondere gewaarwording. De organisatie is in handen van Muziekvereniging Ons Genoegen.

Wie bemachtigt dit jaar die laatste zitplaats? 

Of je nu meedoet, of alleen kijkt. Het spellencircuit op de vrijdagmiddag levert gegarandeerd kostelijke en hilarische momenten op. Verschillende teams strijden tegen elkaar. De spellen worden grotendeels op bijzondere (opblaasbare) toestellen gespeeld, waarbij het aankomt op behendigheid, kracht, conditie en inzicht. Uiteraard ontbreekt water niet. Het Heino’s Spellencircuit is letterlijk een verfrissende activiteit.

daggie old heino 2015 b

Grote trekpleister van de Pompdagen is natuurlijk het traditionele Daggie Old Heino op zaterdag 18 augustus.

 

De commissie is de laatste jaren bezig met frisse ideeën, zonder daarbij het originele karakter te verliezen.

Vermaak van de bovenste plank kenmerkt de Ludieke Bingo van zaterdagochtend tijdens Daggie Old Heino. Je kan gratis deelnemen aan deze gezellige activiteit. De bingo vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur in de Hof van Rakhorst.

Wie weet ga jij met één van de grote prijzen naar huis.... of toch een foute bingo!
bingo 2016

Zaterdag van 15.00 tot 18.00 uur in de Hof van Rakhorst.
 
De organisatoren zijn  FC Lappen en Los Gansos die dit jaar gezamenlijk de kar trekt samen ceremoniemeester Bekkink.
Wat is de bedoeling van Heino moet een liedje zingen?

VRIJDAG 17 AUGUSTUS

Eens in het jaar nemen hardlopers uit de hele regio dit spreekwoord wel heel letterlijk. De combinatie van een dorpsfeest en een sportieve activiteit is in de praktijk bijzonder succesvol gebleken. Vanuit de wijde omgeving schrijven hardlopers zich in voor deze hardloopwedstrijd.

De start en finisch is midden in het centrum in de Canadastraat, ter hoogte van de Hof van Rakhorst. Je wordt ontvangen met gezellige muziek. De lopers krijgen respectievelijk 1 of 2 rondes door het fraaie buitengebied van Heino voor de kiezen. De kinderen lopen een ronde naar de Paalweg, rond de vijver en finishen ook in weer Canadastraat.

Deelname is alleen mogelijk door voorinschrijving via www.mijninschrijving.nl tot donderdag 16 augustus 18.00 uur of tot het maximale aantal deelnemers is bereikt.