Een opwarmertje voor de Heinose Pompdagen 2017, het programma van 16 tot en met 20 augustus!

Klik hier voor de Pre-movie

 

De meeste feestgangers hebben het niet eens in de gaten.

Een dorpsfeest met de omvang van de Heinose Pompdagen kan echter niet plaatsvinden zonder dat je kunt terugvallen op een aantal huisregels.

Sinds een aantal jaren worden via deze website wereldkundig gemaakt.

 heemkunde 

'Markante gebouwen in Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis'

De Werkgroep Tentoonstellingen heeft voor een nieuwe expositie met zorg een 40-tal markante gebouwen in de voormalige gemeente Heino geselecteerd.

Even tot rust komen in een nazomertuin

net als voorgaande jaren stellen Ru Leuverink en Diny Holterman kun tuin weer open voor het publiek tijdens de Pompdagen.

Doet u ook mee op donderdag 16 augustus en wordt u 'Meester Bakker' van Heino en omgeving?

Ook dit jaar worden de Heinose Pompdagen op de zondag afgesloten met de Pomptoertocht. Deze tocht voor oldtimers en Logo Heinose Pomptoertochtklassiekers, wordt al weer voor de 21e keer verreden.

Wij nodigen u van harte uit om met uw
oldtimer of klassieker aan deze toertocht mee te doen. Het bouwjaar van het
voertuig mag t/m 1985 zijn, bij de trekkers geldt een bouwjaar t/m 1970.

De Donderse markt krijgt ook dit jaar een bijzonder smakelijk tintje! Op donderdag 17 augustus organiseren we van 11 tot 18.30 uur ProeverHeino. Eten en drinken, klaargemaakt en verkocht vanuit mobiele keukens. Heb jij een foodtruck, of wat voor keuken op wielen dan ook? En kun je donders lekker eten klaarmaken? Meld je dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook andere kraampjes welkom

De Donderse Markt heeft natuurlijk ook andere mooi gevulde kramen nodig. Heb jij aanbod waarmee je een mooie bijdrage kunt leveren aan de goed bezochte markt? Meld je voor donderse markt via deze link. Hier is ook alle informatie te vinden met betrekking tot de kosten.

Altijd al mee willen bouwen aan het Glazen Huis van Heino? Pak dan nu je kans!

Stichting Duurzaam Heino bouwt tijdens de Pompdagen een mooi kunstwerk in het Hof van Rakhorst. Kinderen van de basisschool kunnen hierbij helpen door bekertjes in te zamelen en deze in het huis te verwerken, waardoor met 'afval' kunst kan worden gemaakt. Naast het Glazen Huis rijdt ook de zonne-auto van het Solar Team Twente mee bij de jaarlijkse Pomptoertocht.

Het Glazen Huis - de Rode Draad van Pompdagen Heino- gaat woensdagmiddag 17 augustus open en is tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tevens loopt er een prijsvraag voor een 'duurzame Pompdagen', waarbij de beste drie ideeën worden beloond met een duurzaam voedselproduct. Ideeën kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Heija, organisator van de Heinose Pompdagen, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De stichting zoekt een voorzitter voor de Commissie Facilitair, een voorzitter voor de Bouw van het Hof van Rakhorst en diverse facilitaire medewerkers. Belangstellenden kunnen zich melden door contact op te nemen met Hans Egelie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Voorzitter Hans Egelie: "Het afgelopen jaar hebben zich al veel nieuwe vrijwilligers aangemeld. We zitten op behoorlijke sterkte en hebben een succesvolle editie achter de rug. Maar een aantal mensen die zich al vele jaren heeft ingezet voor de Pompdagen, geeft nu graag het stokje door aan een nieuwe generatie. Bovendien zijn extra handen altijd zeer welkom."

De Stichting zoekt…