Ook dit jaar worden de Heinose Pompdagen op de zondag afgesloten met de Pomptoertocht. Deze tocht voor oldtimers en Logo Heinose Pomptoertochtklassiekers, wordt al weer voor de 20e keer verreden.

Wij nodigen u van harte uit om met uw
oldtimer of klassieker aan deze toertocht mee te doen. Het bouwjaar van het
voertuig mag t/m 1984 zijn, bij de trekkers geldt een bouwjaar t/m 1969.

De Donderse markt krijgt ook dit jaar een bijzonder smakelijk tintje! Op donderdag 17 augustus organiseren we van 11 tot 18.30 uur ProeverHeino. Eten en drinken, klaargemaakt en verkocht vanuit mobiele keukens. Heb jij een foodtruck, of wat voor keuken op wielen dan ook? En kun je donders lekker eten klaarmaken? Meld je dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook andere kraampjes welkom

De Donderse Markt heeft natuurlijk ook andere mooi gevulde kramen nodig. Heb jij aanbod waarmee je een mooie bijdrage kunt leveren aan de goed bezochte markt? Meld je voor donderse markt via deze link. Hier is ook alle informatie te vinden met betrekking tot de kosten.

Een vriendelijk verzoek aan alle leden van Rabobank Salland: Willen jullie stemmen op de Pompdagen bij de actie Hart van Salland? Dat kan van 10 tot en met 20 maart 2017. Leden van de bank ontvangen per post een persoonlijke stemkaart. 

Altijd al mee willen bouwen aan het Glazen Huis van Heino? Pak dan nu je kans!

Stichting Duurzaam Heino bouwt tijdens de Pompdagen een mooi kunstwerk in het Hof van Rakhorst. Kinderen van de basisschool kunnen hierbij helpen door bekertjes in te zamelen en deze in het huis te verwerken, waardoor met 'afval' kunst kan worden gemaakt. Naast het Glazen Huis rijdt ook de zonne-auto van het Solar Team Twente mee bij de jaarlijkse Pomptoertocht.

Het Glazen Huis - de Rode Draad van Pompdagen Heino- gaat woensdagmiddag 17 augustus open en is tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tevens loopt er een prijsvraag voor een 'duurzame Pompdagen', waarbij de beste drie ideeën worden beloond met een duurzaam voedselproduct. Ideeën kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de Heinose Pompdagen zullen twee tuinen extra opengesteld zijn voor het publiek. Op donderdag 20 augustus en zaterdag 22 augustus is er gelegenheid om zowel de tuin aan de Canadastraat 56 (de tuin van Ru Leuverink en Diny Holterman) als Het Gaagel aan de Raalterstraat 5 (van Henriëtte en Ben Nijboer) te bezichtigen.

Doet u ook mee op donderdag 18 augustus en wordt u 'Meester Bakker' van Heino en omgeving?

Een kleurrijke Stoelendans wordt het weer op vrijdag 21 aug. a.s, net zoals in de afgelopen twee jaar sinds muziekvereniging Ons Genoegen de organisatie van dit traditionele Pompdagen-spel rondom de NH Kerk te Heino overnam. Maar vlekkenverdriet zoals dit voorjaar tijdens de Crazy Colorrun in Leeuwarden bestaat in Heino niet, want kleurenspecialist Deco Home Delmte levert als sponsor van deze Color Stoelendans gegarandeerd weer uitwasbare en veilige kleurenpoeders.

Om 19.30u klinkt het startschot. Het orkest van Ons Genoegen speelt Top40-hits aller tijden, terwijl spreekstalmeester Wim Herder en hulptroepen erop toezien dat de deelnemers de eenvoudige spelregels naleven: Zodra en zolang het orkest speelt loop je langs de stoelen, en pas als het orkest stopt ga je snel zitten op de eerstvolgende lege stoel. Geen lege stoel meer over? Dan eindigt helaas voor jou de race. Er zijn drie rondes met elk een leuke prijs voor wie de laatste stoel bemachtigt. Je kunt gratis meedoen door vlak voor aanvang van de ronde voor jouw leeftijd gewoon bij een van de vele stoelen rondom de NH kerk te gaan staan. Enige voorwaarde is dat je in het wit gekleed bent.

Dit jaar introduceert de muziekvereniging enkele nieuwe elementen die voor extra hilarische taferelen kunnen zorgen: Tussen de vertrouwde 1e ronde voor jeugd t/m 12 jaar en 3e ronde voor alle leeftijden, rekent Ons Genoegen bij de 2e ronde (13-jarigen en ouder) op steun van het publiek om diverse prominente Heinoërs aan te sporen hieraan mee te doen. Kleurrijke figuren zoals Rudi Holterman en Bennie Neplenbroek met andere Oelewappers, en zelfs de voorzitter van de Pompdagen, Hans Egelie, hebben al toegezegd. Maar zijn vriendengroepen zoals ’t Giet Vedan ook over te halen? Of Heinose winkeliers en horeca-houders? Misschien schooldirecteuren of ons aller burgermeester Martijn Dadema, die sinds kort weer een echte Heinoër is? Komt het zien en moedig ze aan!

Het andere nieuwtje is dat dit jaar ook het publiek kan meedingen naar prijzen. Bij de kerk worden dit jaar namelijk ca. 100 ballonnen opgehangen met in elk een kaartje. Op 10 à 15 van die kaartjes staat een prijs (taart, staatslot e.d.) vermeld, gesponsord door Deco Home Delmte. Tussen de drie rondes van de Color Stoelendans mag iedereen, stoelendanser of publiek, proberen een ballon lek te steken om zo’n kaartje te bemachtigen. Ook hiervoor is de enige voorwaarde dat je witte kleding draagt. Deelname kost niets, al kom je er waarschijnlijk gekleurd op te staan. Of de wind moet wel héél gunstig staan ...  

Foto: Jafpee Fotografie (www.jafpee.nl)

 

Stichting Heija, organisator van de Heinose Pompdagen, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De stichting zoekt een voorzitter voor de Commissie Facilitair, een voorzitter voor de Bouw van het Hof van Rakhorst en diverse facilitaire medewerkers. Belangstellenden kunnen zich melden door contact op te nemen met Hans Egelie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Voorzitter Hans Egelie: "Het afgelopen jaar hebben zich al veel nieuwe vrijwilligers aangemeld. We zitten op behoorlijke sterkte en hebben een succesvolle editie achter de rug. Maar een aantal mensen die zich al vele jaren heeft ingezet voor de Pompdagen, geeft nu graag het stokje door aan een nieuwe generatie. Bovendien zijn extra handen altijd zeer welkom."

De Stichting zoekt…

Ook tijdens de Pompdagen is er in Dorpshuus Heino van alles te doen. In september gaat in het Dorpshuus het Filmhuis van start. Om iedereen alvast een voorproefje te geven worden tijdens de pompdagen doorlopend films en documentaires vertoond (binnen de openingsuren van het Dorpshuus). Iedereen kan dan vrijblijvend komen kijken.

Het programma van de komende maanden zal dan bekend zijn en u kunt alvast een kaartje voor een film kopen. 

Ook ligt er een grote legpuzzel van ons Dorpshuus op tafel waar u enkele of vele stukjes op de juiste plaats kunt leggen. Verder zijn er lekkere cake en taartjes, gebakken door de cliënten van Niloka. Kom gezellig langs!

Muziekliefhebbers komen op zaterdag 23 augustus flink aan hun trekken. Gezelligheidskoor De Pompedoers geven om 10.30 uur een optreden voor de Zonnebloem bij Oortwijn en  's middags  vindt van 13.30 t/m 17.00 uur in de Nederland Hervormde kerk het traditionele korenfestival plaats. Daar treden dan afwisselend op het gezelligheidskoor De Pompedoers uit Heino, shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren en smartlappenkoor Heerlijk Leed uit Emmen. Het Korenfestival vindt plaats in het jaar dat De Pompedoers hun 12,5-jarig jubileum vieren. “Zie het maar als ons cadeau aan de Heinose bevolking" vertelt Ries Wink enthousiast.

 

 

We zoeken moaten die de Pompdagen een warm hart toedragen. “Onze inkomsten staan onder druk en de kosten blijven doorgaan”, zegt de nieuwe voorzitter Hans Egelie. De laatste 5 jaren heeft de Pompdagen een beperkt verlies gedraaid. “Dankzij een buffer blijft de stichting gezond, maar voor de lange termijn proberen we natuurlijk extra inkomsten te generen.” Dit wil Heija realiseren door Pompmoaten te werven. Als Pompmoat steun je de stichting Heija Heino bij het organiseren van de Pompdagen. “Met een heleboel moaten maken we er weer een mooi feest van met leuke activiteiten en festiviteiten.”

"Na het overrompelende succes van de eerste oecumenische dienst in de Hof van Rakhorst tijdens de Pompdagen 2012 kon het niet anders of er zou een vervolg komen. Al tijdens de dienst in 2012 stak dominee Hans van Solkema 'spontaan' zijn hand ophoog. Na de pastor nu de dominee!", zo laat de Brugkerkenraad weten.