De Nicolaaskerk is tijdens de Pompdagen van woensdag tot en met zondag geopend op de middagen en tijdens het Daggie Old Heino ook op de ochtend.

Tijdens deze openstelling kun je een tentoonstelling bezoeken met werk van Heinoër Jan Riepma.
Riepma is hobbyschilder en na zijn pensionering als gemeentesecretaris van de toenmalige gemeente Heino is hij zich verder gaan ontwikkelen door lessen te volgen bij Landstede.

 heemkunde'Markante gebouwen in Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis'

De Werkgroep Tentoonstellingen heeft voor expositie met zorg een 40-tal markante gebouwen in de voormalige gemeente Heino geselecteerd.

Doet u ook mee op donderdag 16 augustus en wordt u 'Meester Bakker' van Heino en omgeving?

Even tot tust komen in de tuin van Ru & Diny

 
Ben je een fan van de Heinose Pompdagen, maar heb je even behoefte aan een rustmomentje?
Probeer je waar mogelijk altijd ergens in een mooie tuin te kijken?
In beide gevallen ben je tijdens het dorpsfeest van harte welkom aan de Canadastraat 56 in Heino.

Een opwarmertje voor de Heinose Pompdagen 2017, het programma van 16 tot en met 20 augustus!

Klik hier voor de Pre-movie

 

De meeste feestgangers hebben het niet eens in de gaten.

Een dorpsfeest met de omvang van de Heinose Pompdagen kan echter niet plaatsvinden zonder dat je kunt terugvallen op een aantal huisregels.

Sinds een aantal jaren worden via deze website wereldkundig gemaakt.

Altijd al mee willen bouwen aan het Glazen Huis van Heino? Pak dan nu je kans!

Stichting Duurzaam Heino bouwt tijdens de Pompdagen een mooi kunstwerk in het Hof van Rakhorst. Kinderen van de basisschool kunnen hierbij helpen door bekertjes in te zamelen en deze in het huis te verwerken, waardoor met 'afval' kunst kan worden gemaakt. Naast het Glazen Huis rijdt ook de zonne-auto van het Solar Team Twente mee bij de jaarlijkse Pomptoertocht.

Het Glazen Huis - de Rode Draad van Pompdagen Heino- gaat woensdagmiddag 17 augustus open en is tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tevens loopt er een prijsvraag voor een 'duurzame Pompdagen', waarbij de beste drie ideeën worden beloond met een duurzaam voedselproduct. Ideeën kunnen gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Heija, organisator van de Heinose Pompdagen, is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. De stichting zoekt een voorzitter voor de Commissie Facilitair, een voorzitter voor de Bouw van het Hof van Rakhorst en diverse facilitaire medewerkers. Belangstellenden kunnen zich melden door contact op te nemen met Hans Egelie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

Voorzitter Hans Egelie: "Het afgelopen jaar hebben zich al veel nieuwe vrijwilligers aangemeld. We zitten op behoorlijke sterkte en hebben een succesvolle editie achter de rug. Maar een aantal mensen die zich al vele jaren heeft ingezet voor de Pompdagen, geeft nu graag het stokje door aan een nieuwe generatie. Bovendien zijn extra handen altijd zeer welkom."

De Stichting zoekt…