De meeste feestgangers hebben het niet eens in de gaten.

Een dorpsfeest met de omvang van de Heinose Pompdagen kan echter niet plaatsvinden zonder dat je kunt terugvallen op een aantal huisregels.

Sinds een aantal jaren worden via deze website wereldkundig gemaakt.

Voor iedere bezoeker van de Pompdagen is het wel eens goed om deze huisregels door te lezen.Pompdagen Bord Niet Roken

Vaak zijn het dezelfde regels als het jaar ervoor, maar in 2017 is een belangrijke wijziging doorgevoerd.

Dat heeft alles te maken met het bezoek dat de Stichting Heija Heino vorig jaar kreeg van de Voedsel- en Warenautoriteit.

Deze instantie constateerde dat er werd gerookt onder een overkapping. Het gevolg voor de organisatie was bijzonder zuur, want de penningmeester kon een bedrag van maar liefst 600 euro overmaken.

Het had alles te maken met het feit dat onder de overkapping continu wordt gewerkt. Soms kan het een DJ zijn, soms kan het de crew zijn van een artiest of band, maar het feit blijft dat het wordt beschouwd als een werkplek. En roken op de werkplek mag nu eenmaal niet, ook al zijn de zijkanten volledig open. “Des te krommer is het als je beseft dat op een terras met een overkapping die aan drie zijden dicht is wel mag worden gerookt”, stelt secretaris vast.

Wat we er ook allemaal van vinden, het feit blijft dat onder een overkapping niet mag worden gerookt.

De Stichting Heija heeft deze regel opgenomen in de huisregels, maar ook worden overal plakkaten opgehangen.

Het verzoek aan alle feestgangers is om hier niet lichtzinnig mee om te gaan.
De boete van 600 euro was al een rib uit het lijf van de organisatie, maar bij een volgende overtreding loopt het bedrag op tot ruim boven de 1.000 euro. En bij een derde overtreding zelfs tot 2.400 euro. Voor dat soort bedragen kunnen we met z’n allen toch heel wat leukers bedenken dan een transactie richting de Voedsel- en Warenautoriteit!!!!