Tijdens de Heinose Pompdagen zullen twee tuinen extra opengesteld zijn voor het publiek. Op donderdag 20 augustus en zaterdag 22 augustus is er gelegenheid om zowel de tuin aan de Canadastraat 56 (de tuin van Ru Leuverink en Diny Holterman) als Het Gaagel aan de Raalterstraat 5 (van Henriëtte en Ben Nijboer) te bezichtigen.

De tuin van Ru Leuverink en Diny Holterman is circa 800m2 groot en kent een opvallende verscheidenheid aan beplanting. Geïnspireerd door de tuinen van Ton van der Linden combineren de beukenhaagjes, leilinden, siergrassen en borders met (zelfgekweekte) éénjarige bloemen en kuipplanten tot een natuurlijk geheel met een uitgebalanceerde uitstraling.
Deze tuin, grenzend aan het centrum van Heino, is op beide dagen geopend van 11 tot 17 uur.

 

De tuin van Henriëtte en Ben Nijboer kent een parkachtige, ruimtelijke uitstraling. Deze tuin (‘Het Gaagel’) is 4750m2 groot en biedt ondermeer een grote natuurvijver met karpers, een kleine vijver met siervissen, enkele tientallen hortensia’s en vlinderstruiken , een bomenlaan en veel bodembedekkers. Veel aandacht wordt besteed aan het terugdringen van het onderhoud. Deze tuin wordt ook wel een zondagstuin genoemd, waarmee wordt bedoeld dat de tuin met ‘zondagse kleding’ aan kan worden bijgehouden.
Het Gaagel is zowel op donderdag als zaterdag open van 10 tot 16 uur en ook toegankelijk voor mensen met rolstoel.