NIEUWS

Heino tikt 'm af

Heino tikt ‘m af voor drie plaatselijke doelen

De organisatoren van Heino tikt ‘m af, de jaarlijkse veiling tijdens de Pompdagen, hebben in de afgelopen maanden meerdere doelen tegen het licht gehouden. Stuk voor stuk hadden ze goede kenmerken, maar dat laatste, belangrijke aspect, daar ontbrak het vaak aan. “We willen dat het geld honderd procent in Heino blijft. En daar valt niet aan te tornen”, stellen Miranda Hekking en Johan Compagner duidelijk.

Zo moest een aantal goede initiatieven worden teleurgesteld, maar er was zeker begrip voor de afwegingen van de werkgroep die verder bestaat uit Remco Horstman, Diana Compagner, Wilbert Dijk, Erwin Bottenberg en Arjen Stegeman. Het leidde er toe om de veiling van 2019 op een andere manier aan te vliegen.

Zo is besloten om niet één doel, maar drie doelen gelukkig te maken. “De verdeelsleutel komt later wel, maar de bijdrage gaat in ieder geval naar Stichting AED Burgeralarmering gemeente Raalte, Stichting Sportbelangen Heino en Vereniging voor Heemkunde Omheining. Zo komt het breed in de Heinose gemeenschap terecht. Iedereen heeft wel iets met één of meerdere van deze doelen.”

Stichting AED Burgeralarmering gemeente Raalte is ontstaan in Heino en is o.a. verantwoordelijk voor de plaatsing van AED’s (Automatische Externe Defibrillator). Een deel van de opbrengst van dit jaar wordt gebruikt voor onderhoud aan of de plaatsing van enkele nieuwe AED’s. Deze apparaten kunnen snel worden ingezet als iemand wordt getroffen door een hartstilstand. Met een elektrische schok kan het hart weer in een normaal ritme worden gebracht.

Stichting Sportbelangen Heino is beheerder van Sporthal Hoogerheyne en oriënteert zich momenteel op andere, nieuwe gebruiksmogelijkheden. “Dan moet je bijvoorbeeld denken aan live muziek. Om de permanente vloer niet te beschadigen, is dan een goede tijdelijke vloer nodig.”

Tot slot is het de bedoeling dat Omheining verder wordt geholpen met het beheer van de volière in de Hof van Rakhorst. “Een buurman heeft jarenlang de zorg voor de siervogels op zich genomen, maar heeft hier omwille van zijn gezondheid afstand van moeten nemen. Na overleg heeft de Vereniging voor Heemkunde het beheer overgenomen, maar dat zorgt natuurlijk voor extra kosten. We willen dat ondersteunen met een bijdrage voor het voer”, aldus Miranda en Johan die nog eens benadrukken dat de opbrengst voor de volle honderd procent naar de goede doelen gaat.

 

 

 
Heino tikt'm af

 

 

© All rights reserved. |  Ontwerp & ontwikkeling: Blinck